Wegwerphandschoenen: de vele verschillende materialen waaruit u kunt kiezen

Wegwerphandschoenen

Wegwerphandschoenen: de vele verschillende materialen waaruit u kunt kiezen

Wegwerphandschoenen zijn medische handschoenen die ontworpen zijn om weggegooid te worden. Er zijn verschillende soorten van deze wegwerphandschoenen. Wegwerphandschoenen voor de handen zijn onder meer nitril wegwerphandschoenen, polypropyleen handschoenen, wegwerp latex handschoenen, rubberen handschoenen en katoenen handschoenen. Medische handschoenen worden ook gebruikt tijdens chirurgische procedures en medische tests om kruisbesmetting tussen medisch personeel en patiënten te voorkomen. Ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en materialen, zoals latex, vinyl, polyester en andere kunstmatige vezels.

Wegwerphandschoenen voor de handen kunnen in twee hoofdgroepen worden ingedeeld: handschoenen voor algemeen gebruik en chirurgische handschoenen. CleanProduct.nl Wegwerphandschoenen kopen. Handschoenen voor algemeen gebruik bieden bescherming tegen chemicaliën en oplossingen die worden gebruikt tijdens de toediening van anesthesie. Chirurgische handschoenen daarentegen bieden bescherming tegen bloed en lichaamsvloeistoffen. De belangrijkste soorten wegwerphandschoenen zijn onder meer chirurgische handschoenen en nitrilhandschoenen voor algemeen gebruik. Handschoenen voor algemeen gebruik kunnen ook worden gebruikt voor allergische of pijnbeheersing.

Wegwerphandschoenen van vinyl zijn het meest voorkomende type. Ze worden meestal gebruikt voor het hanteren van milde tot matige zuren, schoonmaakchemicaliën en wasmiddelen. Vinylhandschoenen worden plakkerig als ze in contact komen met water. Na het opnemen van het water voelt de handschoen niet meer aan als een normale handschoen. Deze handschoenen hebben de neiging om vocht van de huid af te voeren. Hierdoor worden ze gebruikt voor warme en koude toepassingen.

Wegwerphandschoenen van polypropyleen zijn vergelijkbaar met vinylhandschoenen. Ze zijn bestand tegen water, maar laten de huid toch ademen. Polypropyleen wordt vaak gebruikt voor medische procedures waarbij het belangrijk is dat handschoenen kunnen worden weggegooid. Wegwerphandschoenen helpen bijvoorbeeld bij het voorkomen van oogcontaminatie tijdens tandheelkundige ingrepen. Wegwerphandschoenen gemaakt van polypropyleen helpen ook bij het voorkomen van infecties van de handen en de neus tijdens het uitvoeren van laboratorium- en gezondheidslaboratoriumwerkzaamheden.

Wegwerphandschoenen die zijn gelamineerd, zijn vergelijkbaar met wegwerphandschoenen die zijn gelamineerd met plastic folie. Deze handschoenen blijven plakkerig totdat ze uit de hand worden gehaald. De film die door laminering ontstaat, houdt vocht buiten de handschoenen. Deze eigenschap maakt ze geschikt voor toepassingen waarbij drogen een probleem is, zoals in het geval van medische laboratoriumtechnici die monsters schoonmaken of droge handen hanteren.

Er zijn veel verschillende materialen waar wegwerphandschoenen van gemaakt kunnen worden. Geen enkele biedt echter hetzelfde beschermingsniveau. Alle soorten wegwerphandschoenen geven de drager de nodige gemoedsrust dat hij of zij zijn of haar handen beschermt tegen gevaarlijke stoffen en toch comfortabel blijft. Wegwerphandschoenen bieden medische professionals de mogelijkheid om hun werk veilig uit te voeren. Ze zorgen er ook voor dat medische omgevingen functioneren zoals ze zijn ontworpen. Met de juiste zorg en onderhoud gaan deze producten lang mee.

Meer informatie op: CleanProduct.nl