Veelgestelde vragen van de motor Tuning – Is Chip Tuning Bad voor uw auto?

Veelgestelde vragen van de motor Tuning – Is Chip Tuning Bad voor uw auto?

Chip Tuning, soms aangeduid als interne motoropname, is een heel goede manier om betere prestaties uit je voertuig te krijgen. Het is een vrij kleine modificatie die de manier waarop uw motor drastisch kan veranderen. Het toegevoegde vermogen kan echter ook de componenten van de motor boven de typische reklimieten duwen. Als u deze wijziging overweegt, moet u het uzelf stellen of het al dan niet slecht is voor uw auto. Is chip tuning slecht voor je auto?

Het meest voor de hand liggende antwoord op deze vraag is nee. Er zijn enkele potentiële problemen geassocieerd met chip-afstemming, maar geen enkele is permanent of serieus. De meest voorkomende klacht over chiptuning is dat de auto anders klinkt nadat u het afstemt. Veel eigenaren klagen dat hun auto’s anders klinken als ze door de moeite gaan om de motor opnieuw af te stemmen.

Je kunt verwachten dat je motor erger klinkt als je het werk niet hebt gedaan.

Een ander probleem met chiptuning is dat de extra stroom die u aanwinst voor een prijs komt. Over het algemeen zijn de prestatiegewinst die u leuk vindt, zijn minder belangrijk en niet substantieel genoeg om de tijd en geld te rechtvaardigen dat u eraan besteedt. Bovendien vinden de meeste enthousiastelingen dat hun auto’s hogere brandstofverbruiksnelheden krijgen dan ze gebruikten. Dit lijkt misschien een ondergeschikte punt, maar het is er een die echt over de lange termijn kan toevoegen.

Is Motor Chip Tuning gevaarlijk? Alleen als u onvoorzichtig bent en het werk verkeerd doet. Onjuiste chiptuning kan leiden tot het verbranden van de radiator, die ernstige schade aan uw motor kan veroorzaken. Niet alleen dat de verhoogde druk de besturingseenheid in de motorbaai kan dwingen, waardoor ernstige schade wordt veroorzaakt. Het resultaat is eigenlijk hetzelfde alsof je bij een ongeluk bevond.

Is er een manier om al deze problemen te voorkomen? Ja, er zijn manieren om ze volledig te vermijden. Zorg ervoor dat u een goede hulp krijgt voordat u een chiptuning begint. Als u onervaren bent, zoek dan op iemand die op dit gebied wordt ervaren. Anders zul je jezelf in gevaar brengen.

Zal uw auto meer brandstof verbranden als u de motorstuning doet? Nee het zal niet. Uw brandstofverbruik zal daadwerkelijk licht toenemen als u dit doet, maar het zal zijn vanwege de extra warmte die wordt verstrekt door de extra verplaatsing veroorzaakt door de extra pk. Chip Tuning heeft niets te maken met het verhogen van het brandstofverbruik, en alles wat te maken heeft met het verhogen van de kracht van uw voertuig.

Hoe werkt chiptuning? Klik hier Chipperformance.nl