Tips voor het kopen en verkopen van een huis met een makelaar

Tips voor het kopen en verkopen van een huis met een makelaar

Makelaar

Hoewel januari niet de drukste maand op de vastgoedmarkt is, is het toch belangrijk om te beginnen met het verkoopklaar maken van je huis. De overgrote meerderheid van de mensen vertrouwt de verkoop van hun eigendom toe aan een traditionele makelaar, maar het kiezen van de verkeerde kan je weken tegenhouden. Hieronder vindt u enkele tips om het verkoopproces zo stressvrij mogelijk te maken. Lees verder om de belangrijkste aspecten te ontdekken waar u op moet letten bij uw makelaar.

Neem contact op met andere makelaars voordat u een makelaar kiest. U bent wettelijk verplicht om eerlijk te zijn tegen uw agent, maar dat betekent niet dat ze u altijd de waarheid zullen vertellen Hoekstraenvaneck.nl makelaar almere. Als ze dat niet doen, zou je jezelf kunnen vinden met een saaie woning. Als u uw makelaar vraagt waarom een bepaald onroerend goed wordt verkocht, kan hij een hint geven naar de reden waarom de verkoper verkoopt. Als u het niet zeker weet, vraag hen dan vooraf om u de woning te laten zien om teleurstelling en eventuele misverstanden achteraf te voorkomen.

Het huis van een verkoper is vaak gebaseerd op subjectieve kwaliteiten, en een hoge prijs kan zijn wat de verkoper wil. Een makelaar kan u helpen bij het maken van deze aanpassingen op basis van marktgegevens. Een voorbeeld is het verschil tussen de vierkante meters van een woning en een vergelijkbare woning met 2,5 badkamers. Of het onroerend goed een goede waarde heeft, hangt af van de prijs van de vergelijkbare objecten. Als een woning te hoog geprijsd is, zal de koper waarschijnlijk worden afgeschrikt door de prijs.

Klik hier om meer te lezen: https://hoekstraenvaneck.nl/