Begrijpen Wat is assertiviteit?

Begrijpen Wat is assertiviteit?

Wat is assertiviteit precies? Op de werkvloer betekent assertiviteit dat je open en beleefd je mening – je gedachten en ideeën – uitspreekt tegenover de mensen om je heen. Als u assertief bent in al uw omgang met uw collega's en collega's, zult u merken dat anderen meer open zullen staan voor uw suggesties en ideeën, evenals voor uw standpunt. Hier zijn enkele basisdefinities om over na te denken:

Wat is assertiviteit?

Volgens het woordenboek van Merriam Webster betekent assertiviteit 'een staat van volheid van gevoel'. Wanneer je jezelf in een situatie laat gelden, ben je niet vervuld van woede, bitterheid of jaloezie. Je uit je gevoelens op een niet-vijandige, maar assertieve manier Assertiviteit en Zelfvertrouwen Cursus Wat is assertief. U kunt dit doen door anderen aan te spreken, advies te geven aan collega's en verhalen te vertellen aan vrienden. Bovendien kunt u dit doen in het bijzijn van anderen en in groepsinstellingen. Hiermee laat je zien dat je een redelijk persoon bent die in staat is om rustig je mening te geven.

Nu je de definitie van assertiviteit kent, moet je leren assertiever te zijn! Je kunt ervoor kiezen om agressiever te zijn als je wilt, maar als je passiever wilt zijn, kun je oefenen om passiever te zijn! Het belangrijkste om te onthouden is dat je je agressieve/passieve stijl kunt kiezen – en je kunt je agressieve/passieve stijl aanpassen aan de situatie. Leer meer over assertiviteit en leer hoe je je eigen assertiviteitsstijl kunt aanpassen aan de situatie waar dat nodig is!

Informatie over dit onderwerp: Assertiviteit en Zelfvertrouwen Cursus